Απόστολος Χαντζαράς

Το κίτρινο πάτωμα

Ισόγειο


22.02 - 17.03/2018

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.30, η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά, με τίτλο, Το κίτρινο πάτωμα / YellowFloor. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Πρόκειται για την 12η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, στην οποία με το γνώριμο ζωγραφικό του ιδίωμα, αφηγείται μια ιστορία για την αγωνιώδη διαδρομή του δημιουργού μέχρι την ολοκλήρωση του έργου του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης Μαράη Γεωργούση: «Ο Χαντζαράς δημιούργησε ένα ζωγραφικό σενάριο αποτελούμενο από μία σειρά 50 ζωγραφικών έργων με εσωτερική ροή, τα οποία συνθέτουν μια αυτοτελή ιστορία με πρωταγωνιστή - ήρωα τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Οι ιστορίες-σκηνικό εμφορούνται από έντονη θεατρικότητα, ενώ κεντρικό σημείο αναφοράς αποτελεί η υπαρξιακή αγωνία του καλλιτέχνη. Ο Χαντζαράς έχει απόλυτη επίγνωση των μεταπτώσεων και της εσωτερικής πάλης, τις οποίες ξορκίζει μέσα από το έργο του.  Ο καλλιτέχνης – ήρωας έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με την δυσκολία της έμπνευσης και της δημιουργίας, την «οντολογική αγωνία» κατά τον Kierkegaard, το ανικανοποίητο, τον ερωτισμό, την τρωτότητα της ανθρώπινης υπόστασης». 

×