Ειρήνη ΚΑΝΑ

Απόπλους


2.3 - 28.3/2010

  • Kana1
  • Kana2
  • Kana3
  • Kana4
  • Kana5

Την Τρίτη 2 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Κανά.

Πρόκειται για τη δουλειά των δύο τελευταίων ετών, που αποτελείται από 30 έργα, με θέμα τα Λιμάνια της Ελλάδας, ζωγραφισμένα με ιδιαίτερη τεχνική και εκρηκτικό χρώμα.

Όπως γράφει η ιστορικός κ.Ντόρα Ρογκάν, «...Με πρωταγωνιστές τη θάλασσα, τα δέντρα, τη σελήνη, τους αντικατοπτρισμούς στο υγρό στοιχείο, τους φεγγαρόδρομους και τους χρωματικούς τόνους έτσι όπως ορίζονται από την ψυχική διάθεση, η Κανά εγκαθιστά κάθε φορά ολόγυρά μας, αλλά και μέσα μας, έναν ατμοσφαιρικό χώρο συνάμα πρωτόγνωρο και αναγνωρίσιμο.

Λειτουργώντας συνειρμικά αλλά και με μεγάλη δύναμη, κατορθώνει να πλάθει ατμοσφαιρικές καταστάσεις κι όχι απλά υποβλητικά τοπία. Καταστάσεις που δρούν καταλυτικά επάνω μας σαν πομποί και δέκτες μεταφυσικών, διαχρονικών μηνυμάτων. Γιατί εδώ ακόμα και το απειροελάχιστο ή το φαινομενικά ασήμαντο προβάλει με την αίγλη και το θάμπος του κοσμογονικού στοιχείου, για να προκαλέσει μέσα μας ανα πάσα στιγμή, μιαν ουσιαστική ψυχική κατάσταση.Μιαν αυθεντική εμπειρία, καταργώντας αναφανδόν κάθε συμβιβαστική σκέψη, εντύπωση η θεώρηση, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τον κόσμο ολόγυρά μας «αλλιώς». Σε αυτό ακριβώς το «αλλιώς» ελλοχεύει το αυθεντικό, ποιητικό με την ευρύτερη έννοια του όρου ταλέντο της Κανά...»

Εγκαίνια: Τρίτη 2 Μαρτίου, 7.30 μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 2 έως 28 Μαρτίου

×