Ωδή στο Tohoku

Έκθεση σύγχρονης Ιαπωνικής ΤΕΧΝΗΣ


8.3 - 17.3/2012

  • Kokeshi dolls Ghisi
  • ghisidolls
  • gremouti
  • ikebana

 

Η ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας διοργανώνει Έκθεση Σύγχρονης Ιαπωνικής Τέχνης με τίτλο <Ωδή στο Tohoku>, ένα χρόνο μετά το μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία.

Το καλλιτεχνικό γεγονός, φόρος τιμής στα θύματα της μεγάλης καταστροφής, έχει σκοπό να μεταφέρει ελπίδα και κουράγιο και ταυτόχρονα να διαδώσει την γνώση της Ιαπωνικής Τέχνης (σύγχρονη έκφραση βασισμένη στην παράδοση) στην Ελλάδα. Πλαισιώνεται από ταυτόχρονη παρουσίαση διαφορετικών μορφών της Ιαπωνικής Τέχνης όπως: τους Γερανούς της αγάπης της Ν. Αναστασιάδου (Ζωγραφική Sumi), τη συμβολική σύνθεση πεύκου και μπαμπού της Ι. Χαρίτου-Barczyk (Ανθοδετική Ikebana), τις κούκλες Kokeshi, τεκμήρια αγάπης & φιλίας της Μ. Γκίζη (Ιαπωνική Μικροτεχνία) και τη σειρά κοσμημάτων <Περνώντας στο φως> της Γ. Γκρεμούτη (Origami).

Οι δημιουργοί στις 10 Μαρτίου στις 12:30-4 θα παρουσιάσουν στο κοινό τις διαφορετικές μορφές Ιαπωνικής Τέχνης που εκπροσωπούν.

Στην διάρκεια των εγκαινίων η Πρέσβειρα Κα Εύα Τ. Δαφαράνου, ποιήτρια, θα διαβάσει το ποιήμα της <Ωδή στο Tohoku>. Θ'ακουστεί επίσης το έργο του Julio Regondi , για κλασσική κιθάρα από την εικαστική καλλιτέχνιδα-μουσικό, Γ. Γκρεμούτη.

Θα προσφερθούν sushi από το Εστιατόριο Kiku και sake από την Alios Α.Ε.

Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Μαρτίου, 7.30 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 8, 9, 10 Μαρτίου 2012

×